Hasznos

Favágó balesetek a médiából

Favágó balesetek a médiából

Sajnálatosan egyre több az olyan "vállalkozó" aki úgy gondolja, hogy tudás és végzettségek nélkül Youtube-os videók alapján biztonságos favágás tudnak végrehajtani. Persze szerencséje bárkinek lehet, de a tapasztalat az, hogy az ilyen szakszerűtlen munka minimum anyagi kárral jár, sőt az is előfordul, hogy személyi sérüléssel és nem ritkán halálesettel!

A Faipari munka a legveszélyesebb a világon

Ez a 10 munkakör a legveszélyesebb a világon

Munkánk életünk egyik legfontosabb része. Napunk jelentős részét, az ébren töltött idő mintegy felét a munkahelyünkön töltjük, munkánk formálja identitásunkat, jó esetben biztosítja a megélhetésünket, és egészen ideális esetben még örömet is tud adni. Vannak viszont olyanok is, akik nap mint nap veszélyben vannak munka közben. 

ELMŰ gallyazása

ELMŰ gallyazása

Mint köztudott a fák koronájának alakítására legalkalmasabb a lombhullatás utáni időszak. A (GKM 122/2004. (X. 15.) rendelete) 2/2013. (I. 22.) NGM rendelete szerint a biztonsági övezet környezetében levő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát elérik.

Faültetés és fakivágás szabályai

Faültetés és fakivágás szabályai

Életünk minden területét jogszabályok hálózzák be, amelyek a társadalmi együttélés során fellépő viszonyokat szabályozzák. Amikor kertünkbe, házunk elé fát ültetünk, vagy épp kivágunk, általában nem böngésszük át a törvénykönyv és a helyi önkormányzat idevágó rendelkezéseit, pedig e tevékenység is szabályokhoz, sőt esetenként engedélyhez kötött.

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

Kétszer is meg kellene gondolni, ültessünk-e tuját

Kétszer is meg kellene gondolni, ültessünk-e tuját

Új ellenség a láthatáron. Csodaszép, villámgyors, falánk, és még a törvény is védi. Ő hozza el sövényeink végzetét?

Viharkárok: kötelező a kármegelőzés

Aki azt hiszi, hogy mindent megtett az otthona védelméért, amikor lakásbiztosítást kötött, tévedett. Kötelező a kármegelőzés, ennek elmulasztása esetén nem fizet a biztosító. 

Önt is várja a Madárbarát kert program!

Lehet-e élni madarak közelsége nélkül? Természetesen lehet, de sokan úgy gondoljuk, hogy velük együtt jobb. 

Vihar, jégeső, felhőszakadás

A szélsőséges időjárási események leginkább az épületekben, a gépjárművekben és a növényi kultúrákban okoznak kárt. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image