Tevékenységek

Emelőkosaras favágás

Emelőkosaras favágás

A veszélyes fák kivágása és a gallyazás jut a  legtöbb ember eszébe  a kosarasautókkal kapcsolatban... Ez abból adódhat, hogy ez a leggyakrabban igénybe vett szolgáltatás ebben a szektorban. Egy fát kivágni többféle módszerrel lehetséges, de kétségtelenül a leghatékonyabb, egyben a leggyorsabb módszer, egy emelőkosaras autó igénybevétele.

Ez természetesen összetett feladat, melyhez szakképzett, minden vizsgával rendelkező, tapasztalt szakembert biztosítunk. (LiftRent Kft.)


Az emelőkosaras gépjárművel végzett fakivágást, gallyazást vagy visszavágást olyan helyeken és olyan fáknál alkalmazzuk, ahol a fára való felmászás nem megoldható és a kosaras teherautóval megközelíthető. Az emelőkosaras favágás előnyei: gyorsabb, biztonságosabb munkavégzés, a sérült vagy beteg fák faápolása, vagy pl. a közterületeken forgalomkorlátozás nélküli leejtés nélküli darabolás, gallyazás elvégzése.

Évek óta a LiftRent Hungária Kft. -től béreljük a járművet, ami egy 25m magasságú NISSAN CABSTAR alvázra épített MULTITEL MX250. A kisteherautó teljes talpalási szélessége 3,5 méter a teljes hossza 6,82 méter, magassága 2.6 méter, illetve szélessége 2,25 méter. A jármű súlya 3500 kg, melyből az első tengelyre 1750 kg, a másodikra pedig 2200 kg jut.

Az emelőkosaras gépjármű kezeléséhez Nehéz-gépkezelői (OKJ: 32 582 02) és Kosaras-emelői (MSZ EN 4224). végzettség szükséges.

Az emelőkosaras favágáskor törekszünk arra, hogy a forgalmat ne, vagy csak kis mértékben korlátozzuk, a munkaterületet körbe kordonozzuk, és a veszélyes munkafolyamatoknál a teljes forgalmat leállítjuk, a jogszabályban előírt figyelmeztető táblákkal kijelöljük. 

Client

Liftrent

Date

2011. február 12

Tags

Fakivágás, Veszélyes fák kivágása
Image