Murai László Egyéni vállalkozó
2623 Kismaros Szokolyai út
Adószám: 60772787251
Nyilvántartási szám: 22652480
Mobiltelefon: 06 70 / 631-22-44,  http://www.favagas.net

Tisztelt látogató!
Röviden bemutatkoznék.

Kismaroson élek, a főfoglalkozásom Hivatásos Tűzoltó 1997-óta.

Tevékenységemet, a fakivágást és a zöld-területkezelést egyéni vállalkozóként 2011-ben kezdtem. 1997 óta hivatásos tűzoltó a főfoglalkozásom, melynek köszönhetően megtanultam, hogyan kell a kockázatos és veszélyes munkát a legbiztonságosabban elvégezni. A tűzoltók egyik fő tevékenysége a viharkárok felszámolása, anyagi javak mentése, az életveszély megszüntetése. Az ilyen káresetek felszámolásánál sikerült elsajátítanom a kidőlt, fennakadt és megsérült fák szakszerű eltávolítását, felfűrészelését. A tűzoltóságoknál rendszeresített szerény eszközök nem kimondottan favágásra alkalmasak, ezért a legtöbb esetben a tűzoltó a leleményességre hagyatkozik és a legbiztonságosabb megoldást alkalmazza.

Az évek során fokozatosan bővítettem az eszközparkomat és elvégeztem a jogszabályokban megkövetelt szakirányú iskolákat. A favágáshoz kapcsolódó szakmákon kívül emelőgépek és berendezések kezeléséhez szükségez szakmai végzettségeket is megszereztem. A Zrinyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen felsőfokú kárhelyparancsnoki és tűzoltásvezetői szakképesítést szereztem, a tűzoltóságon kárhelyparancsnoki beosztást is ellátok.

 

Végzettségek:

A favágáshoz kapcsolódó összes végzettséget megszereztem:

  • Fakitermelő (OKJ: 31 623 01),
  • Döntő-daraboló, motorfűrész kezelő (OKJ: 31 323 01),
  • Lakot-területi fakitermelő (OKJ: 35 623 01),
  • Nehéz-gépkezelő (OKJ: 32 582 02),
  • Autóra szerelt-daru (MSZ EN 12999),
  • Energiaátalakító gép kezelő (OKJ: 32 582 02).
  • Kosaras-emelő (MSZ EN 4224).
  • Védelmi Igazgatási menedzser (BSC), Tűzoltó tűzvédelmi szakirány (Zrinyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen felsőfokú tűzoltásvezetői szakképesítés).

A legtöbb esetben egyedül dolgozom, a nagyobb munkákhoz a segítséget tűzoltó kollégák adják, illetve más vállalkozók bevonásával oldom meg.

Oktatóként:

A 2018-ban és 2019-ben Lakott-területi fakitermelő (OKJ: 35 623 01) tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatója voltam. 

Környezetvédelem:

Vigyázunk a természetre! Környezetbarát olajakat használunk (pl. növényi lánckenőolaj), a madarak fészkét a lehetőségekhez képeset áthelyezzük, vagy a kirepülést követően végezzük el a vágást. A telektisztítások vagy bontások alkalmával a hulladékot kiválogatjuk és külön külön a megfelelő hulladékfeldolgozóba szállítjuk. A veszélyes hulladékok kezelését (pala, kátrány stb.) szakemberek bevonásával szállíttatjuk el.
A természet megóvása fontos számunkra, ezért előfordult már, hogy a fa kivágásáról lebeszéltük a megrendelőt.

 

Bővebben rólam: http://murailaszlo.com/

 

Elérhetőség email

Kapcsolat:

Cím:  2623 Kismaros
Mobil: 70/ 631-22-44

Biztosított vállalkozás

Zöldhulladék komposztálás

Referenciák:

Favágás:

  Nem csak veszélyes fákat vállalunk, gyümölcsfák vagy dísznövények kivágását vagy levágását és gurigázását is elvégezzük, pl. építési hulladék vagy egyéb tűzifának való fák fűrészelélése.

 Bővebben...

Telektisztítás:

Telektisztítás Bokrok, aljnövényzet, gyökerek eltávolítása. Erdős-bokros elvadult területek, telkek megtisztítását vállaljuk, valamint a zöld hulladék elszállításának módját is megszervezzük.

Bővebben...

 
 

Bontás:

 Nyaralók, faházak, melléképületek és pajták bontását is vállaljuk szállítással, vagy építőanyag újrafelhasználással. Elbontott anyagok elszállítását, vagy telken belüli elhelyezését is megoldjuk.

Bővebben...

Gyökérkiásás:

  Mérettől függetlenül eltávolítjuk a fák és fásszárú növények gyökereit. Munkagéppel vagy kézzel, hidraulikus emelővel vagy csörlő segítségével kiemeljük vagy kiássuk a fák gyökerét.

 Bővebben...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com